Category Archives: Review

Ebook Percuma 50 Kompilasi Kisah Jutawan Barat Asia Malaysia

Salam sejahtera.

Hari ni aku nak kongsikan tentang ebook yang menceritakan tentang kisah kejayaan jutawan-jutawan di Barat, Asia dan Malaysia.

Ebook ini terbahagi kepada tiga buah iaitu 50 Kompilasi Kisah Jutawan Barat, 50 Kompilasi Kisah Jutawan Asia dan 50 Kompilasi Kisah Jutawan Malaysia.

50 Kompilasi Kisah Jutawan Malaysia

Di antara jutawan-jutawan Malaysia yang diceritakan ialah :

  1. Datuk Yusuf Taiyob
  2. Allayarhamah Dato’ Sosilawati Lawiya
  3. Datuk Chef Wan
  4. Tuan Haji Mohd Tamin
  5. Irfan Khairi
  6. Rozita Ibrahim
  7. Mydin Mohamed bin Ghulam Hussein
  8. Datuk Samuri Juraimi dll

50 Kompilasi Kisah Jutawan Barat

Sebahagian jutawan barat yang diceritakan ialah :

  1. Warren Buffet
  2. Joanne Rowling (JK Rowling)
  3. Steve Jobs
  4. Louis Vuitton
  5. Hugo Ferdinand Boss
  6. Cristiano Ronaldo
  7. Kolonel Sanders dll

50 Kompilasi Kisah Jutawan Asia

Antara kisah jutawan dari Asia yang disenaraikan ialah :

  1. Li Ka-shing
  2. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari
  3. Tan Sri Vincent Tan
  4. Tan Sri Robert Kuok
  5. Tan Sri Lim Goh Tong
  6. Tan Sri Tony Fernandes
  7. Jackie Chan
  8. Datuk Nicol David
  9. Tan Sri Mustapha Kamal dll

Seperti yang aku maklumkan sebelum ini, ketiga-tiga ebook ini adalah PERCUMA, khas untuk dibuat bahan bacaan sebagai motivasi untuk kita berjaya mencapai impian dan cita-cita.

Untuk mendapatkan ebook ini senang jer, cuma klik link di bawah ini dan isikan borang tempahan.

Selamat membaca.

http://azlanbahar.com/kompilasikisahjutawan

Belajar Buat Sabun Dari Minyak Masak

Kelas PJJ Sabun

Sabun buatan sendiri

Trend sekarang ni kebanyakkan orang lebih mengutamakan sabun buatan sendiri ataupun “natural home made soap”.

Kenapa sabun home made ini menjadi pilihan orang ramai?

  1. Kita tahu bahan-bahan apa yang kita gunakan, boleh guna bahan-bahan natural seperti tomato, kunyit, limau, sireh, kopi dan lain-lain.
  2. Lebih jimat dari harga pasaran.
  3. Boleh buat macam-macam bentuk sabun yang comel-comel.
  4. Dari minyak biasa boleh jadi sabun. Minyak terpakai pun boleh juga guna.
  5. Sesuai untuk kulit sensitif, sesuai untuk keluarga tak kira umur.
  6. Sabun semulajadi tanpa bahan kimia merbahaya.

Aku berkesempatan join Kelas PJJ Sabun dan dapat belajar cara-cara buat sabun basuh pinggan menggunakan minyak masak yang terpakai. Mujur ada simpan minyak terpakai. Biasa kalau dah banyak, memang akan buang jer la.

Cubaan pertama telah berjaya dibuat dengan jayanya hasil daripada langkah-langkah yang diterangkan melalui Facebook Group.

Bila dah buat, rupa-rupanya senang jer nak buat. Cuma kena sediakan bahan-bahan yang diperlukan untuk buat sabun. Gambar di bawah ialah hasil sabun basuh pinggan yang dah sedia untuk digunakan.

Dua bekas besar tu aku guna bekas Axion saiz besar untuk sukatan 400g minyak. Manakala yang bawah tu aku guna bekas Axion saiz sederhana untuk sukatan 200g minyak.

Jimat dah duit belanja nak beli sabun basuh pinggan. Untuk sabun yang guna Axion saiz besar tu, dapat bertahan selama 2 bulan lebih. Kira tahan lama jugak la berbanding penggunaan Axion biasa tu.

Kalau berminat nak join kelas PJJ Sabun ni, boleh jer.

Info kalau nak belajar buat sabun basuh pinggan sahaja, klik di bawah; http://azlanbahar.com/kelasonlinesabunbasuhpinggan

Info kalau nak belajar lebih banyak lagi jenis sabun, semak link di bawah ; http://azlanbahar.com/kelassabuncoldprocess

Mohon wasap di sini jika berminat nak join kelas ; http://www.wasap.my/+60198161239/KelasSabun

Untuk kelas sabun cold process, ada PROMOSI Diskaun yang sedang berlangsung. Aku tak tahu sampai bila promosi akan berakhir tapi serius memang jimat berbanding harga kelas yang asal.

Di bawah ni adalah testimoni peserta-peserta yang dah join kelas PJJ Sabun.

Semoga berjaya membuat sabun sendiri. Jom layan video PJJ Sabun;

PJJ HOME MADE SABUN

Bawa Famili Bercuti di Hotel Smurf Inn Cameron Highland

Sesekali datang ke Cameron Highland, nak jugak pergi ke tempat yang best. Salah satunya ialah Hotel Smurf Inn Cameron Highland. Di samping rekabentuk dan hiasan yang berasaskan kartun The Smurf, lokasinya yang strategik turut menjadi pilihan nombor satu untuk datang bercuti ke sini.

Hotel Smurf Inn Cameron Highland

Yang bercuti dengan anak kecik, apa kata korang bawa mereka menginap di Smurf Inn Cameron Highlands. Mesti mereka akan rasa teruja.

Pemandangan Smurf Inn

Dari namanya je mesti korang dah boleh tau yang homestay ini diilhamkan dari movie popular “The Smurf“. Tengok lah rekaan-rekaan kemudahan yang ada dekat sini. Rasa macam dekat perkampungan Smurf pulak. Siap ada Merry-Go-Round lagi. 

Tengoklah hiasan dalam Smurf Inn ni. Nampak vintaj dan klasik sangat sebab ianya diilhamkan daripada seni bina zaman Victoria tau.

Penginapan Smurf Inn

Bilik-bilik di sini pula terdiri daripada bilik jenis single, deluxe dan suite pada harga yang berpatutan  termasuk sarapan percuma dan dilengkapi dengan bilik mandi peribadi, TV skrin rata, wifi percuma dan peti sejuk mini.

pemandangan luar Smurf Inn

Selain dari mesra kanak-kanak. Smurf Inn juga menjadi pilihan tetamu kerana lokasinya yang berhampiran dengan ladang strawberi Kasimanis, Strawberry Park Resort dan Cameron Highlands Resorts.

Lokasi Smurf Inn Cameron Highland :

No 8 , Smurf Inn, Jalan Pekeliling Padang golf, 39000 Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang.


Harga : RM84 – RM1000++