Category Archives: Tips

Panduan jimat tenaga elektrik dengan bijak

Semua dah sedia maklum yang tarif elektrik telah naik pada tahun ini. Jadi di bawah ni aku senaraikan panduan-panduan untuk jimat tenaga elektrik yang boleh kita amalkan di rumah. Sekurang-kurangnya bil elektrik boleh dikurangkan & secara tak langsung ia boleh … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , , | 1 Comment

Makan buah-buahan semasa perut kosong

Kebaikan makan buah-buahan semasa perut kosong. Dr Stephen Mak merawat pesakit kanser terminal dengan cara “un-ortodoks” dan ramai pesakit pulih. Sebelum ini dia menggunakan tenaga solar untuk membersihkan penyakit pesakitnya. Beliau percaya pada penyembuhan semulajadi dalam badan terhadap penyakit. Lihat … Continue reading

Posted in Tips | Tagged | Leave a comment

Panduan menyemak bil TNB secara online

Aku nak share satu cara bagaimana nak semak bil TNB secara online. Biasa kalau kita nak tanya berapa bayaran bil, kita boleh telefon nombor pada bil bulanan tu. Untuk makluman semua, semakan bil TNB juga boleh dibuat secara online dengan … Continue reading

Posted in Tips | Tagged , | Leave a comment