Category Archives: umum

Ibadat Korban dan Akikah dengan WeLoveQurban

Ibadat korban di Kemboja

Ibadah Korban dan Akikah

Ibadat korban adalah binatang ternakan yang disembelih untuk mendekatkan diri kepada Allah Ta’ala pada Hari Raya Haji dan tiga hari Tasyri’. Hukum ibadat korban adalah sunat muakkadah iaitu sunat yang sangat dituntut oleh Islam.

Fadhilat melaksanakan ibadat korban

  • Mendapat hasanah (kebajikan) bagi setiap bulu binatang korban
  • Mendapat kedudukan yang mulia di sisi Allah Ta’ala
  • Penebus dosa kecuali dosa besar
  • Penyembuh penyakit – rohani, fizikal, mental dan sosial
  • Membentuk peribadi ikhlas, sabar, qanaah (bersyukur), belas kasihan dan tolong menolong

Orang yang mampu melakukan ibadat korban adalah orang yang mempunyai lebihan harta sebanyak nilaian harga binatang korban daripada keperluannya dan keperluan orang yang di bawah tanggungannya pada Hari Raya dan hari-hari Tasyri’.

Bagi memudahkan urusan umat Islam yang ingin melaksanakan ibadat korban, komuniti We Love Qurban telah menyediakan platfom bagi melaksanakan ibadat korban dan akikah yang selamat dan mudah serta memberi manfaat kepada keluarga di Malaysia dan juga di seluruh dunia amnya.

Komuniti We Love Qurban

We Love Qurban telah menyediakan pelbagai pakej perkhidmatan dan ia terdiri daripada pakej dalam negara dan pakej luar negara.

Di bawah ini disenaraikan perkhidmatan bagi Pakej Luar Negara :

  1. Qurban lembu – RM320 – 1 Bahagian
  2. Qurban lembu – RM2240 – Seekor lembu
  3. Qurban kambing – RM590 – Seekor kambing
  4. Aqiqah kambing – RM590 – Seekor kambing
  5. Aqiqah lembu – RM320 -1 Bahagian
  6. Wakaf Pam Air – RM200 – 1 Lot – 4 Lot (RM800)

Senarai perkhidmatan bagi Pakej Dalam Negara :

  1. Qurban lembu – RM800 – 1 Bahagian
  2. Aqiqah kambing – RM1500 – Seekor kambing
  3. Qurban lembu – RM5600 – Seekor lembu

Bagi yang berhasrat untuk mengerjakan ibadat korban atau akikah, boleh klik link di bawah ini untuk maklumat lanjut. Tidak perlu keluar dari rumah, semua urusan akan dikendalikan oleh komuniti We Love Qurban untuk anda.

Klik di sini ———–> http://azlanbahar.com/welovequrban

Sewa kereta di Klezcar dengan harga diskaun

klezcar diskaun

Salam sejahtera

Baru-baru ni, Klezcar, iaitu syarikat kereta sewa ada melancarkan promosi untuk bakal-bakal pelanggan kereta sewa mereka. Promosi yang ditawarkan adalah diskaun istimewa yang bakal diperolehi oleh para pelanggan jika membuat tempahan melalui diskaun kod khas.

Berita baiknya ialah aku adalah salah seorang yang diberi penghargaan untuk mewar-warkan diskaun kod Klezcar kepada bakal pelanggan mereka.

Bagaimana nak guna kod ini? Caranya mudah jer. Pergi ke laman web klezcar iaitu www.klezcar.com, daftar di sana, pilih kereta yang hendak disewa, kemudian tebus kod diskaun “8TRU16” untuk mendapatkan 10% diskaun harga kereta sewa. Kalau nak lebih jelas boleh tengok video penerangan di bawah.

sewa kereta klezcar

Di bawah ini adalah kadar harga sewa bagi beberapa model kereta yang ditawarkan oleh Klezcar. Boleh pilih nak kereta jenis apa mengikut keperluan masing-masing.

klezcar price list

Jadi memang berbaloi kalau nak sewa kereta di klezcar ni. Bukan semua perkhidmatan kereta yang boleh bagi diskaun macam ni. Oklah kalau berminat, bolehlah layari laman web www.klezcar.com untuk membuat tempahan.