Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

Jom support giveaway daripada Cik Puan Rrai.

Tarikh tutup give away – 18 Oktober 2018

Syarat-syarat penyertaan :

1. Buat post berkenaan Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai.
2. Wajib follow blog http://www.bajuwarnacoklat.com
2. Boleh pilih sama ada nak join yang KATEGORI RANDOM atau KATEGORI KREATIF. Kategori kreatif perlu share petua-petua untuk ibu-ibu yang sedang mengandung. Kategori Random cuma buat entri pasal giveaway ini dan linkkan banner ke post Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai.

Hadiah :

3 helai tudung bawal untuk 3 orang pemenang.

Oleh kerana aku memilih untuk join Kategori Kreatif, maka aku akan share beberapa tips untuk orang yang sedang mengandung berdasarkan pengalaman isteri.

Tips untuk ibu yang mengandung :

– Banyakkan makan sayur bendi kerana ia akan melancarkan proses melahirkan anak sewaktu bersalin nanti.
– Apabila kandungan telah mencapai enam bulan ke atas, para ibu digalakkan untuk selalu berjalan-jalan. Cadangan tempat yang sesuai adalah di taman rekreasi yang terdapat laluan jogging. Aktiviti ini juga akan membantu memudahkan proses kelahiran dengan lancar.
– Kalau inginkan anak pandai dalam matematik, rajin-rajinlah jawab soalan matematik. Tak kisahlah soalan yang macam mana, soalan UPSR pun boleh jugak.

Rasanya cukuplah setakat ini sahaja tips dari aku. Nak banyak lagi boleh google sendiri.

This entry was posted in Contest and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *