Komisen affiliate bulan Oktober & November

Aku nak update sikit pasal komisen affiliate yang aku terima dalam sebulan dua ni. Oleh kerana aku kurang aggresive buat promosi, jadi kurang la komisen yang aku dapat. Komisen di atas bagi aku sangat tinggi sebab harga produk adalah lebih RM100. Dengan kadar komisen 50% untuk setiap jualan yang terhasil, memang berbaloi sungguh.

Tahun lepas, aku pernah mendapat komisen RM500 untuk salah satu produk di atas. Masa tu memang all out buat promosi. Hampir setiap hari buat promosi kat forum.

Memang boleh jana pendapatan kat internet cuma caranya kena betul. Motivasi untuk semua dan juga untuk diri sendiri. 🙂

P/S : Kena tingkatkan lagi usaha ni. Tahun ni komisen hasil dari affiliate tak semeriah tahun lepas.

This entry was posted in komisen and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *